Autisme als diversiteit

Leer over autisme en tegelijkertijd meer over jezelf. De Nederlandse variant van een workshop die ik voor 1600 collega’s bij Shell heb gegeven. Doel: helpen om je eigen waarneming te begrijpen voordat je gedrag bij autisme kunt begrijpen. Diversiteit was 10 jaar lang het haakje bij Shell; daarmee zouden mijn collega’s autisme framen als iets wat weliswaar anders is, maar er gewoon hoort te horen.

De Covid-19 lockdown betekende dat deze workshop online gegeven zou worden, in plaats van in de bibliotheek in Zoetermeer. Niet ideaal voor de interacties, zeker niet ideaal voor mij als spreker. Ik ben gewend te lopen, mijn armen te zwaaien, mijn aangezichtsspieren te laten synchroniseren met de betekenis van wat ik zeg. Zo achter je bureau wordt alles toch wat statischer.

Maar goed, hij werd georganiseerd door het forum programma van de bibliotheek, waarvoor dank. En u? doe er uw voordeel mee.